Frankrijk hoopt op rentree Zidane

In de kwalificatie voor het WK van 2006 gaat het verre van goed met Frankrijk. Pers en volk doen nu een beroep op Zinedine Zidane om terug te keren in het nationale elftal.

Terwijl de oproepen aan het adres groeiden, kwam de sportkrant l'Équipe met een dubbelzinnig citaat van Zidane over zijn terugkeer in het nationale elftal: "U weet best dat dit niet gebeurt. Maar terugkeren naar Dublin, spelen op Lansdowne Road voor 50.000 Ieren, winnen en weer wegwezen, dat spreekt me wel aan."

Voor de pessimisten betekent het dat Zidane niet zal terugkeren. De optmisten zien er echter een mededeling in. Zij denken dat Zidane in de kwalificatiewedstrijd op 7 september op Lansdowne Road in Dublin zijn rentree in de nationale ploeg zal maken.

Ondertussen wordt er wel aan de echtheid van het citaat getwijfeld. Zidane’s manager Alain Migliaccio gelooft het citaat niet: "Natuurlijk heeft hij dat niet gezegd. Als Zinedine een besluit heeft genomen, blijft hij daarbij."

De Franse bondscoach Raymond Domenech hoopt op duidelijkheid en wil die zelf wel geven: "Als hij zegt dat hij weer beschikbaar is, selecteer ik hem met groot genoegen." Maar Zidane zwijgt alweer en de vraag blijft of hij wil terugkeren in het Franse nationale elftal.