Interessante finale in Miami

De finale van het Tennis Masters Series toernooi in Miami gaat tussen de Zwitser Roger Federer en de Spanjaard Rafael Nadal.

Beiden spelers bereikten overtuigend de finale. De nummer één van de wereld - Roger Federer - won in de halve finale voor de derde keer dit jaar in 'straight sets' van André Agassi: 6-4, 6-3. Aan het begin van het jaar, toen Federer nog verloor van Márat Safin, dachten velen dat Federer eindelijk te verslaan was. Niets lijkt minder waar want sindsdien verloor Federer geen enkele keer en pakte hij vier titels. In Miami kreeg Federer niet echt tegenstand, hij verloor wel twee sets tegen Ancic en Zabaleta, maar won deze partijen alsnog overtuigend.

De tegenstander van Federer is de jonge Spanjaard Rafael Nadal. Hij wist in de halve finale te winnen van zijn landgenoot Ferrer met 6-4 en 6-3. Een leuke tegenstander voor de Zwitser, want Nadal is in vorm. Hij won vorige maand zeer overtuigend de toernooien van Acapulco en Costa do Sauipe en is al 15 wedstrijden ongeslagen. Vorig jaar wist Nadal Federer op dit toernooi makkelijk te verslaan. Het was één van de zes verliespartijen voor Federer in 2004. De kans op een spannende finale is daarom erg groot.