Nederlands goud op WK Baanwielrennen

De tweede dag van het WK Baanwielrennen is succesvol verlopen voor Nederland. Theo Bos pakte op de kilometer tijdrit goud en Teun Mulder pakte de wereldtitel bij het keirin. Levi Heimans pakte daarnaast ook nog brons op de individuele achtervolging.

Het WK Baanwielrennen verloopt voor de Nederlandse baanrenners erg succesvol. Theo Bos is morgen favoriet voor de sprint, waar hij vorig jaar wereldkampioen op werd, maar pakte nu al zijn eerste goud. Op de kilometer tijdrit wist hij met een tijd van 1.01,165 een Nederlands record neer te zetten. Daarmee was hij sneller dan de Britten Queally en Hoy en pakte hij het goud.

Een grote verrassing was het succesvolle optreden van Teun Mulder. In de voorrondes van het onderdeel keirin was hij al de snelste en later op de dag pakte hij ook de wereldtitel. In de finale ging hij van ver aan en stond de kop nooit meer af.

Theo Bos had al een mooi idee in zijn hoofd voor na het WK: "We gaan met z'n tweeën in de regenboogtrui trainen." Teun Mulder toonde zich erg blij met het onverwachte resultaat: "Al jaren zit ik er tegenaan en hoor ik bij de subtop. Toen ik Theo kort voor mijn race goud zag winnen, dacht ik: dit wil ik ook. Ik voelde me goed en ben naar de streep gevlogen."

Op de op de individuele achtervolging pakte Levi Heimans ook nog brons. In de troostfinale was de 19-jarige renner de Rus Serov te snel af. Met met twee keer goud, één keer zilver en twee bronzen medailles leidt Nederland nu na de tweede dag het medailleklassement van het WK.