T-A: Tweede dagzege voor Freire

Oscar Freire (Rabobank) heeft zijn collega spurters vandaag in de derde etappe van de Tirreno-Adriatico wederom een gevoelige tik uitgedeeld. Voor de tweede dag op rij was de wereldkampioen iedereen te snel af in de massaspurt. Freire verstevigt hiermee zijn eerste plaats in het algemeen klassement.

De derde etappe ging oorspronkelijk van Tivoli naar Torricella over een afstand van 215 kilometer. Maar net als in Parijs-Nice had ook de organisatie van de Italiaanse rittenkoers te maken met slecht weer. Toch leidde dit er niet toe dat de etappe werd ingekort. Integendeel de renners moesten extra kilometers afleggen, dertien om precies te zijn.

Het 228 kilometer tellende parkoers bleek echter niet genoeg om het verschil te maken. Enkele aanvallers, waaronder de Belg Devolder (Discovery Channel), probeerden tevergeefs weg te komen. En bloc ging het peloton vervolgens op de streep af. Daar bleek de wereldkampioen over de beste benen te beschikken. Hij finishte voor de Fransman Brochard (Bouygues Telecom) en de Duitser Hondo (Gerolsteiner).

Uitslag derde etappe:
1.Oscar Freire (Spa/Rabobank) 228 km in 5u52'07"
2.Laurent Brochard (Fra/Bouygues) z.t
3.Danilo Hondo (Dui/Gerolsteiner) z.t
4.Emanuele Selle (Ita/Ceramiche Panaria) z.t
5.Mirco Lorenzetto (Ita/Domina Vacanze) z.t

Algemeen klassement na drie etappes:
1.Oscar Freire (Spa/Rabobank) in 15u02'55"
2.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) op 11"
3.Laurent Brochard (Fra/Bouygues) 13"
4.Danilo Hondo (Dui/Gerolsteiner) 16"
5.Angel Vicioso (Spa/Liberty Seguros) 17"