Uitslag AS Monaco - PSV

AS Monaco en PSV speelden de return om een kwartfinaleplaats van de Champions League. In Monaco wist PSV wederom te winnen, het werd 0-2.

In de openingsfase zette de thuisploeg PSV meteen onder druk. Alhoewel PSV veel balbezit had in het eerste halfuur, kon het geen enkele keer gevaar stichten. Monaco zag eerst Kallon op keeper Gomes stuiten. Vervolgens kreeg Plasil een prima schotkans. Uit de tweede corner van PSV stond het dan plots 0-1. Wederom Vennegoor of Hesselink scoorde. Een jaar eerder was ook hij het die toen de gelijkmaker scoorde. Met de voorsprong op zak liet PSV Monaco komen. Het leverde de gastheren echter geen doelpunt op. Park verzuimde vijf minuten voor rust zelfs de zaak te beslissen. Vrij voor keeper Roma slaagde hij niet de kans te verzilveren.

In de tweede helft zette Monaco alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Het zag er allemaal gevaarlijk uit, maar het was weer Park aan de andere zijde die de beslissing op de schoen had. Wederom bleef de tweede treffer uit. Dankzij goed keeperswerk van Gomes kwam Monaco niet langszij. Hiddink zette vervolgens in op de counter, hij wisselde Vennegoor of Hesselink in voor Beasley. Dat wierp al binnen enkele minuten vruchten af. Voor Monaco waren vervolgens de druiven zuur. Farfán werd door Givet uit de wedstrijd geschopt, waarop ook de Fransman kon vertrekken. Monaco kwam de teleurstelling niet meer teboven. PSV liet het bij de 0-2. Het won daarmee voor het eerst een wedstrijd op Franse bodem en verzekerde zich van een plaats in de kwartfinales.

AS Monaco - PSV (0-2)
27' Vennegoor of Hesselink 0-1
69' Beasley 0-2

AS Monaco: Roma, Maicon, Rodriguez, Givet, Evra, Kallon, Zikos, Plasil (Adebayor/61), Bernardi, Saviola (Nonda/72), Chevanton

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Vogel, Cocu, Van Bommel, Park, Vennegoor (Beasley/67), Farfán (Robert/79)