'Mogelijk Honda motoren voor Red Bull'

Red Bull Racing zou dicht bij een overeenkomst zijn om in het seizoen 2006 met Honda motoren te gaan rijden. Momenteel rijdt het team nog met motoren van Cosworth. Alleen het BAR team maakt dit seizoen gebruik van de motoren van de Japanse fabrikant.

F1 verantwoordelijke bij Honda Takeo Kiucho: "Een aantal teams hebben interesse in onze motoren. Er zijn al gesprekken geweest tussen een aantal van deze geïnteresseerden en onze topmensen. Als ik zou mogen kiezen dan zou ik me liever alleen op het BAR team focussen maar ik heb het niet voor het zeggen." Voor Honda zou een tweede team goed uit kunnen komen. De motorfabrikanten hebben namelijk besloten om als het kan twee F1 teams van motoren te voorzien. Ook zou hierdoor de invloed van Honda in de F1 toenemen. De deal met Red Bull zou wel alleen betrekking hebben op het leveren van de motor en verder niets.

Bij Red Bull willen ze de deal ook nog niet bevestigen. Waarschijnlijk wil men van motorfabrikant wisselen omdat de prijs van de Cosworth motoren te hoog zou liggen. Christian Horner teambaas van Red Bull: "Momenteel zijn we erg tevreden over de Cosworth motoren, maar er zijn inderdaad ook andere fabrikanten geïnteresseerd om motoren aan ons te leveren. We zijn nu al onze opties eens goed aan het bekijken voor 2006, ik verwacht wel dat er snel een beslissing zal vallen. Het belangrijkste is dat we kijken naar de toekomst van Red Bull, en dat houdt in dat een samenwerking met een grote motorenleverancier heel belangrijk kan zijn."