Wessels maakt er 2-0 van

Nadat Sjeng Schalken voor Nederland het eerste punt binnenhaalde in de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Zwitserland, heeft Peter Wessels er 2-0 van gemaakt.

De debuterende Wessels moest in de tweede enkelpartij van de dag spelen tegen Stanislas Wawrinka. Het werd een lange partij (vier uur) met in totaal drie tie-breaks. De 26-jarige Wessels speelde op zijn eigen service uitstekend. Hij kreeg in de gehele wedstrijd geen enkele breakkans tegen.

In de eerste drie sets werd er geen enkele maal een service gebroken. Wessels pakte de eerste set met 6-7 en de tweede set ging met dezelfde cijfers naar Wawrinka. De derde set ging wéér in een tie-break naar Wessels. In de vierde set werd er eindelijk een service gebroken. Wessels brak de service van Wawrinka bij een 5-4 stand. Bij de winst op zijn vijfde matchpoint verzekerde hij zich van de 2-0 voorsprong voor Nederland.

Morgen speelt Nederland in het dubbelspel met Wessels en Sluiter. Zij nemen het op tegen Yves Allegro en Georg Bastl. Als Nederland weet te winnen, dan is het zeker van de tweede ronde.