Nissan stopt met Dakar

Nissan heeft bekend gemaakt dat ze stoppen met het Nissan Rally Raid Team. Deze beslissing volgt nadat het fabrieksteam van 2003 tot 2005 zonder succes heeft meegedaan aan de Dakar.

"Meedoen in de Dakar heeft Nissan de mogelijkheid gegeven om naar buiten toe te laten zien dat we sterke auto’s bouwen, veel kennis hebben op het gebied van 4x4 technologie en dat onze auto’s goede off road capaciteiten bezitten." Aldus Brian Carlin Senior Vice President Marketing and Sales van Nissan Europe. Carlin: "We gaan ons nu focussen op een bredere manier van contact zoeken naar de klant toe. Dit om onze vele launches van verschillende nieuwe modellen te ondersteunen over de komende drie jaar."

Nissan reed zijn eerste Dakar in 2003 om zijn Nissan pick-up te promoten. Het team verbeterde zich daarna jaar na jaar, om uit te groeien tot een sterk team met een betrouwbare auto. Men won regelmatig stages en finishte hoog in de klassementen. Door alle ervaring die op werd gedaan in de Dakar kon Nissan ook een aantal Rally Raid wedstrijden op zijn naam zetten. De Baja Portalegre werd gewonnen alsook Rally Raids in Marokko en Turkije.

Toch zullen we nog steeds Nissan’s in wedstrijdverband terug zien. De auto’s zullen dan echter niet meer onder het fabrieksteam vallen maar voor privé-teams rijden. Enkele van deze privé-teams krijgen waarschijnlijk technische ondersteuning van Nissan.