Toch superlicenties door fax vote

De coureurs zonder superlicentie hoeven zich geen zorgen te maken voor de eerste grand prix, zij mogen allen deelnemen dankzij de zogenaamde 'fax-vote'. De verplichte superlicenties worden normaal uitgegeven door de Formule 1 commissie die zich aan een aantal regels moet houden waardoor het teveel vertraging op zou lopen.

Een groot aantal coureurs in het huidige veld heeft echter geen superlicentie in bezit. Deze coureurs zijn: Christijan Albers, Patrick Friesacher (beiden Minardi), Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro (beiden Jordan), plus test coureurs Luca Badoer, Anthony Davidson, Pedro de la Rosa, Marc Gene, Franck Montagny, Antonio Pizzonia, Alexander Wurz en Ricardo Zonta. Daarnaast heeft de Deen Nicolas Kiesa ook een superlicentie toegekend gekregen, zeer waarschijnlijk omdat hij ook in de race was voor het tweede Minardi zitje.

Ironisch genoeg stemden twee teams niet in met de fax-vote, te weten Minardi en Toyota, ondanks dat beide teams coureurs hebben die dankzij deze regeling alsnog mogen rijden (Zonta, Albers en Friesacher).