Andere navigator voor Kresta

Jan Tomanék, navigator voor Roman Kresta bij het BP-Ford WRC team, stopt per direct met racen. De 32 jaar oude Tsjech moet, na 12 jaar rally rijden, een pauze in lassen vanwege lichamelijke klachten.

Tomanék moet stoppen omdat hij al enige tijd last had van nekklachten. Hij luisterde naar het medische advies dat hij kreeg tijdens de rally van Zweden, om een pauze in te lassen om de blessure niet ernstiger te laten worden.

“Ik ben erg teleurgesteld dat ik moet stoppen, maar dit soort medisch advies leg je niet naast je neer. Ik keek er naar uit om een succesvol seizoen te draaien voor Ford, de vooruitzichten waren goed nadat we de eerste twee rally’s al in de punten waren geëindigd.” aldus Tomanék.

De 29 jaar oude Jan Mo¸ný is de nieuwe navigator van Kresta. Mo¸ný zal debuteren voor het team van Ford in de rally van Mexico, deze rally staat voor volgende maand als ronde 3 van het FIA WRC op de kalender. Hij maakte sinds 2003 al deel uit van Kresta’s safety crew.

Kresta en Tomanék waren een team op 3 van de 22 starts van Kresta na. Mo¸ný vliegt zondag over naar Spanje om daar samen met Kresta een 5 daagse ontwikkelings test met de Focus RS af te werken.