Button wil op Schumacher neerkijken

Jenson Button is superfit en vastberaden om er een mooi seizoen van te maken. De Brit wil de hoogste plaats op het podium voor zich gaan opeisen.

Vorig jaar was Button de grote verrassing van het seizoen. De BAR-coureur kwam negen maal op het podium, maar sleepte nog geen overwinning in de wacht. Dit jaar wil hij dat echter veranderen. Om dat mogelijk te maken volgde de coureur in de winter een intensief fitnessprogramma.

Al die training heeft naar eigen zeggen geholpen. "Ik ben fitter dan ooit tevoren en ik heb na afloop van het seizoen erg hard gewerkt om er zeker van te zijn dat ik dit seizoen inga met de best mogelijke voorbereiding," aldus Button. "Het seizoen staat alweer snel voor de deur, maar het is geweldig om weer naar Melbourne te gaan. Ik kan niet wachten om te beginnen aan wat een uitdagend en spannend jaar voor mijzelf en het team gaat worden."

"Ons succes van afgelopen seizoen is moeilijk te evenaren, maar we hebben in de winter vooruitgang geboekt. De laatste paar tests in het bijzonder hebben ons een veel beter idee gegeven van de mogelijkheden van de auto," vervolgde de coureur. Met die wagen moet Ferrari van de troon worden gestoten. "Mijn doel van dit seizoen is om op de hoogste trede van het podium te staan en op Michael (Schumacher) neer te kijken," aldus een strijdlustige Button.