Presentatie Jordan in Moskou

Jordan heeft gisteren zijn nieuwe wagen voor 2005 gepresenteerd. Op het Rode Plein in Moskou werd de gele bolide en bijbehorende twee nieuwe coureurs in de ijzige kou aan de pers voorgesteld.

Het team was duidelijk in zijn nopjes met de plaats van de presentatie. Volgens Colin Kolles, directeur van Jordan, wilde Jordan een Russisch tintje hebben en was het daarom belangrijk om het team in de Russische hoofdstad te presenteren.

Bij -10 graden bleven ook coureurs Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan positief over de plaats van de presentatie en de aandacht die men van de Russen kreeg. "Ik waardeer de steun die we van fans hier krijgen enorm. Het zal ons zeker extra motivatie geven in volgende week in Melbourne en gedurende het hele seizoen," aldus Monteiro.

De plaats van de presentatie was overigens een gevolg van de overname door de Midland Group. De eigenaar van dat bedrijf, Alex Shnaider, is in Rusland geboren en wil het team opnieuw opbouwen als een Russische onderneming. Volgens bronnen zou het team in 2006 dan ook MidlandF1 gaan heten.