5e Dag AMB Amro Toernooi

Vandaag stonden in Rotterdam de kwartfinales op het programma van het ABN Amro Toernooi. Federer, Ljubicic en Johansson zijn door naar de halve finales.

Thomas Johansson had de eerste partij van de dag in Rotterdam gewonnen en plaatste zich voor de halve finales. Johansson won in twee sets van de Tsjech Radek Stepanek: 6-2 en 7-6 (5). Johansson stond in 1998 in de finale van het ABN Amro Toernooi, maar verloor deze van Jan Siemerink. Dit jaar weer een nieuwe kans om de titel binnen te halen. Hiervoor hoeft hij nog ‘slechts’ twee wedstrijden te winnen.

Ook Ivan Ljubicic plaatste zich voor de halve finale, al ging dat wat moeilijker dan Johansson. Ljubicic, die dit jaar uitstekend speelt met onder andere twee verloren finales (Quatar en Marseille) en een halve finale plaats in Milaan, speelde in de kwartfinale tegen Paradorn Scrichaphan uit Thailand. Ljubicic haalde de kwartfinale door Hrbaty en Schalken uit te schakelen. Na de eerste set verloren te hebben met 3-6 won Ljubicic de laatste twee sets gemakkelijk met 6-4 en 6-2. Dit kwam mede door een rugblessure van Scrichaphan die tijdens de tweede set op begon te komen.

Roger Federer kreeg voor het eerst dit toernooi een echte tegenstander. Tegen Nikolay Davydenko, als zesde geplaatst moest Federer tot het uiterste gaan om te winnen. Davydenko liet Federer hard werken voor zijn punten, maar de belangrijke punten waren toch voor de Zwitser. Zo wist hij Davydenko in beide sets, bij 6-5 te breken en won de partij met tweemaal 7-5. Toch kreeg de Rus een aantal breekkansen op de service van Federer, maar deze werkte hij met mooie punten weg.

Uitslagen:

01.Thomas Johansson (Zwe)
-
Radek Stepanek (Tsj)6-2 7-6
02.Ivan Ljubicic (Kro)
-
Paradorn Scrichaphan (Tha)3-6 6-4 6-2
03.Roger Federer (Zwi,1)
-
Nikolay Davydenko (Rus,6)7-5 7-5
05.Tim Henman (Eng,3)
-
Mario Ancic (Kro)6-7 6-7

Loting Halve Finales:

01.Thomas Johansson (Zwe)- Ivan Ljubicic (Kro)
02.Roger Federer (Zwi,1)-Mario Ancic (Kro)