Nicky Pastorelli tekent bij Jordan

"We" hebben er weer een Nederlander bij in de Formule 1. Na Christijan Albers mogen we Nicky Pastorelli verwelkomen in de koningsklasse van de autosport.

Pastorelli zal als derde coureur gaan fungeren bij Jordan Grand Prix. Dit betekent automatisch dat hij er óók tijdens de Grand Prix weekends bij zal zijn en in actie zal komen. Feitelijk neemt de 21-jarige Pastorelli de functie over van Robert Doornbos.

Maar Pastorelli heeft meer gelijkenissen met Doornbos, ook bij de nieuwste Jordan-telg kwam het contract eigenlijk uit de lucht vallen. Tot de bekendmaking, was er zelfs geen enkel gerucht over geweest. De jonge Nederlander is op dit moment in Barcelona om de voorbereidingen te treffen voor zijn eerste kennismaking met de Jordan-bolide.

Nicky Pastorelli heeft voorheen gereden in de Formule Renault, Euro3000 en vorig jaar was hij actief in de Superfund F3000 series. Het afgelopen seizoen, in de 'Superfunds', was voor de Rijswijker zelfs erg succesvol. Hij staat ook al jaren te boek als zeer succesvol en dat lijkt nu beloond te worden.