Sauber-BMW in 2006?

BMW heeft gisteren gezegd dat ze in gesprek zijn met "enkele teams voor een toekomstige samenwerking en Sauber is één van de teams."

De toekomst van de Formule 1 lijkt er een te worden waar 'betaalbare' motoren eerder regel dan uitzondering zullen zijn. Met deze kostenbesparingen zou het zomaar kunnen zijn dat Sauber daar een graantje van mee pikt.

Het Zwitserse team maakt op dit moment gebruik van een recente versie van de Ferrari V10, maar deze kost dan ook een aardige duit. De Sauber C24 gebruikt de 2005 spec V10, samen met een 'home made' Zwitserse versnellingsbak. Dit laatste is puur vanwege kostenbesparingen gedaan.

De gesprekken met BMW zijn al geruime tijd op gang, er zijn echter nog geen definitieve besluiten genomen.

Peter Sauber had het volgende te melden: "Ons huidige contract met Ferrari zal aflopen aan het einde van 2005, wat in totaal neer komt op negen jaren van samenwerking. Deze samenwerking tussen Sauber Petronas en Ferrari was en is uitstekend. Er zullen echter vanaf 2006 volledig nieuwe regels rondom de motoren komen, inclusief het gebruik van goedkopere onderdelen. Dit zou ons verschillende mogelijkheden kunnen bezorgen. Ik zal alle opties gaan afwegen, Ferrari is er uiteraard één van, aan het begin van dit seizoen. Jean Todt is uiteraard al op de hoogte hiervan."