Cruijff waarschuwt Barcelona

Volgens Johan Cruijff is FC Barcelona nog niet uit de slechte periode van begin 2005. De Spaanse kranten denken daar anders over.

FC Barcelona leek de slechtere periode aan het begin van 2005 achter de rug te hebben door uit te winnen met 4-1 van Real Zaragoza, maar volgens Cruijff is dit niet het geval.
"Tijdens de wedstrijd van zaterdag kreeg ik voor het eerst dit seizoen een slecht gevoel: Barça kan de landstitel nog verspelen". Johan Cruijff die op dit moment in Catalonië woont, laat regelmatig zijn analyses en ideeën horen over de Spaanse club.

In El Mundo Deporte zei Cruijff dat hij zich ernstig zorgen maakte. "De kranten schreven over een grote overwinning. Grote overwinning? Als de spelers dat geloven, kunnen we vaarwel zeggen tegen de titel. Ik heb onnoemelijk veel individuele fouten gezien van bijna alle spelers. Collectief was het voetbal van Barcelona een schoolvoorbeeld van wat niet te doen tijdens een voetbalwedstrijd. De ruimte tussen de linies was enorm en het baltempo veel te laag. Als de tegenstander geen defensieve zelfmoord had gepleegd, had Barça nooit gewonnen. Dat Real Madrid met 2-1 van Osasuna won, zegt me niets. De grootste vijand van Barça is niet Real Madrid, maar Barcelona zelf."