IJshockeybondscoach stapt op

IJshockey bondscoach Theo van Gerwen is met onmiddelijke ingang opgestapt bij het nationale team. Hij is het niet eens met het beleid van de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB).

Van Gerwen vertrok afgelopen week in alle stilte; het nieuws werd nu na spelen van de laatste competitiespeelronde naar buiten gebracht. Van Gerwen had al enige tijd niet het vertrouwen van het Amsterdamse deel van zijn selectie. Daar hij tevens coach is van Tilburg Trappers, leverde het werken met de nationale selectie bij herhaling conflict op. Nu na zijn ontslag zal hij zich kunnen focussen op zijn werk voor de Trappers.

Van Gerwen nam de laatste jaren de nationale ijshockeyploeg op sleeptouw, nadat die dreigde af te zakken naar de onderste regionen in Europa. Aansprekend resultaat was de derde plaats op het WK I in april 2004 in Noorwegen. Vervolgens had Olympische kwalificatie voor Turijn moeten worden behaald. Gastland Polen was in de sleutelwedstrijd van het kwalificatietoernooi echter te sterk voor Oranje. Doorgaan tot het komend WK in Eindhoven had volgens Van Gerwen geen zin.

De NIJB was reeds op zoek naar een opvolger en hoopt over niet al te lange tijd naar buiten te komen met zijn opvolger.

Update 23:41 uur
De NIJB heeft Doug Mason bereid gevonden om de vacante vacature in te vullen. Mason was tussen 1993 en 2000 al zeven jaar bondscoach van Oranje. Hij zal in ieder geval tot en met het WK in april de nationale selectie gaan leiden.