Davitamon-Lotto presenteert team

In Oostende heeft gisteren Davitamon-Lotto de nieuwe ploeg aan publiek en pers voorgesteld. De ploeg hoopt op het brede vlak in de ProTour de kunnen meestrijden.

Uit de fundamenten die door de Belgische Lotto waren gelegd, verschijnt nu de nieuwe Davitamon-Lotto-ploeg. Grote namen in de ploeg zijn Robbie McEwen, Belgisch kampioen Tom Steels, Axel Merckx en Peter Van Petegem. Met Nico Mattan, Mario Aerts, Cadel Evans en Fred Rodriguez heeft de ploeg zich goed versterkt, al zijn ze met Leif Hoste en Rik Verbrugghe ook twee goede renners kwijtgeraakt.

Met sprinters McEwen en Steels heeft de ploeg twee goede troeven om ritzeges binnen te halen. Waar McEwen zich in eerste instantie zich op de Tour de France richt, richt Steels zich op de Giro. McEwen sluit echter niet uit dat hij meer grote rondes rijdt: "Het seizoen is lang, maar het doet deugd om al gewonnen te hebben. Ik voel dat de ploeg heel sterk is. Misschien rijd ik wel de drie grote rondes dit jaar."

De ploeg lijkt ook klaar voor de voorjaarsklassiekers. Met Peter van Petegem, Axel Merckx en Nico Mattan heeft de ploeg renners die vooraan mee kunnen doen. Voor Van Petegem is zijn doelstelling duidelijk, een klassieker winnen. Om zich vooral op zijn wedstrijden te kunnen richten zal hij de grote rondes links laten liggen.