Karthikeyan dicht bij deal Jordan

De Indiase coureur Narain Karthikeyan is volgens zijn manager Sharma dicht bij een deal met Jordan. “Jordan heeft Narain een contract als eerste coureur aangeboden, en hij heeft dit geaccepteerd.” aldus Sanjay Sharma tegen Reuters.

Sportief directeur van Midland F1 Trevor Carlin zegt echter dat er nog niks definitief is. Tegen BBC sport verklaarde hij dat de Indiër nog extra sponsoring moet zoeken maar dat zijn huidige sponsorpakket er al wel goed uitziet.

Nadat Jordan werd overgenomen door Midland F1 werd de naam van Karthikeyan steeds vaker genoemd als potentiële kandidaat. De coureur heeft namelijk een aantal successen behaald in de F3 voor het team van Carlin Motorsport. Carlin: “Narain is snel maar ook nog wat wild, het is een spectaculaire coureur.”

Als de deal doorgaat dan zal de 28 jarige Karthikeyan de eerste Indiër in de Formule 1 worden. Er wordt vanmiddag in Bombay een persconferentie verwacht waarin zal worden bevestigd dat hij een stoeltje aangeboden heeft gekregen. Carlin zei over het sluiten van een overeenkomst dat de kansen van de Indiër 90 procent zijn.