Nuggets-coach Karl begint goed

De Denver Nuggets hebben hun eerste wedstrijd onder de nieuwe coach George Karl gewonnen. De Milwaukee Bucks werden met 106-100 verslagen.

Het had een ontmoeting tussen de enige twee nederlanders in de NBA kunnen worden; ware het niet dat Francisco Elson de hele wedstrijd op de bank bleef. Dan Gadzuric daarentegen speelde één van zijn betere wedstrijden uit zijn carrière; 19 punten en 14 rebounds. Het mocht helaas niet baten.

Carmelo Anthony scoorde 25 punten voor de Nuggets, die aan het begin van het laatste kwart nog met 80-68 achter stonden. Maar de Nuggets openden het kwart met een 24-4 run, en brachten de stand tot 92-84 met nog 4 minuten te spelen. De Bucks, met een ijzersterk spelende Michael Redd (26 punten) kwamen nog terug tot 103-100, maar dichterbij zouden ze niet meer komen.

De Boston Celtics waren geen partij voor de Phoenix Suns. Amaré Stoudemire scoorde 42 punten, Steve Nash maakte 13 punten en gaf 15 assists. Voor de Suns was het de vierde overwinning op rij.

Bij rust stonden de Suns al 74-48 voor, waarbij ze 29 van hun 49 schoten raakten (59%). Ondanks de achterstand van 26 punten probeerden de Celtics er nog wat van te maken. Aan de hand van Paul Pierce, die 20 van zijn 34 punten in de tweede helft scoorde, kwamen de Celtics toch nog tot een 'redelijke' eindstand.

Spannend was het in Houston, waar de Rockets de Sacramento Kings op bezoek kregen. Na 48 minuten was de stand 103-103 en moest er verlengd worden. In deze verlenging waren de Kings duidelijk een maatje te groot voor de Rockets, en liepen uit naar een 117-111 overwinning.

Kings' Chris Webber was de beslissende factor. Hij scoorde de gelijkmakende drie-punter met nog 1.6 seconden te spelen.
Webber scoorde 30 punten en pakte 9 rebounds, Brad Miller had 19 punten en 14 rebounds.

Topscorer bij de Rockets was Tracy McGrady met 30 punten. Scott Padgett had 22 punten vanaf de bank.

Miami Heat had het lastig tegen de Atlanta Hawks, het slechtste team op dit moment. Pas in het laatste kwart namen de Heat afstand; 106-96. Shaquille O'Neal tekende voor 26 punten, waarmee hij voor de negende keer op rij 25 punten of meer scoorde.

Antoine Walker had een seizoens-record met 36 punten, waarvan zes drie-punters.