Sauber ontkent Volkswagen-gerucht

Peter Sauber heeft ontkend dat Volkswagen vanaf volgend jaar met zijn team gaat samenwerken. De laatste tijd kwam dat gerucht steeds vaker naar voren.

Na een jaar intensieve samenwerking met Ferrari, heeft Sauber dit jaar weer meer voor de eigen weg gekozen. Daarnaast loopt de motorendeal, die al tien jaar heeft geduurd, met Ferrari na dit jaar af. Voor velen reden om Volkswagen aan Sauber te linken. Er gaan al langer geruchten dat Volkswagen de Formule 1 wil binnenstappen en Sauber lijkt daarvoor een goede basis te bieden.

Peter Sauber heeft nu duidelijk ontkend dat er plannen in die richting zijn en denkt ook dat de interesse van Volkswagen in de Formule 1 ernstig bekoeld is: "Ik denk dat Ford de eerste van velen is met het vertrek. De auto-industrie is niet meer in de situatie waar het veel geld kan besteden."

"Ik heb vaak gesproken met autofabrikanten, van binnen en buiten de Formule 1. Vroeger of later zal Sauber misschien samengaan met een autofabrikant, maar ik denk niet dat dit het moment is voor nieuwe partijen om (in de Formule 1, red.) in te stappen. Ik denk ook niet dat Volkswagen in de situatie zit om dat nu te doen.", aldus Peter Sauber.