Huub Stevens denkt niet aan weggaan

Huub Stevens, die eerder deze week in verband werd gebracht met Roda JC, heeft gezegd dat hij na dit seizoen niet weggaat bij FC Köln.

De 51-jarige trainer werd als opvolger van de vertrekkende Wiljan Vloet bij Roda JC genoemd, maar ook als mogelijke opvolger van Co Adriaanse, de vertrekkend oefenmeester van AZ. Stevens zelf piekert er niet over om bij Köln weg te gaan. "Ik heb een doorlopend contract bij Köln en ben druk bezig de ploeg naar de Bundeslige te brengen. Dat is op het moment het enige dat voor mij telt.", aldus Stevens vanuit Portugal.

Stevens voegde daar aan toe dat hij een beetje moe wordt van alle verbanden die de media maakt. "Op de een of andere manier word ik in de media altijd in verband gebracht met mijn oude clubs die een nieuwe trainer zoeken. Dat was een paar maanden geleden ook weer het geval bij Schalke 04, dat toen een opvolger voor Jupp Heynckes zocht. Ik moet dan telkens aan journalisten tekst en uitleg geven, terwijl die berichten op helemaal niets zijn gebaseerd. Dat is af en toe best vermoeiend."

Stevens staat sinds de zomer van 2004 onder contract bij Köln. Hij kwam over van Hertha BSC, wat hij twee seizoenen onder zijn hoede had. Hij trainde eerder Schalke 04, waarmee hij onder andere de UEFA Cup won. Voordat hij naar Duitsland vertrok, was hij drie seizoenen lang de hoofdcoach bij Roda JC.

Submitter: misterbogey Bron: AD