Koeman bekritiseert internationals

Trainer Ronald Koeman zegt in het Parool dat de schuld van de mindere prestaties van zijn club komt door de 'EK-gangers'. Koeman zegt dat de sfeer in de groep verslechterde toen de "de sterretjes" zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de groep aansloten.

"We zijn de voorbereiding op het seizoen gestart zonder de EK-gangers en dat ging prima. Die groep was enorm goed bezig. Met name Wesley Sonck en Yannis Anastasiou namen daarin het voortouw. De manier waarop werd gespeeld en werd getraind was goed. De spelers gingen bovendien heel positief met elkaar om," aldus de trainer in Het Parool.

"Toen kwamen de sterretjes allemaal weer binnenvallen. Ik heb tegen de groep gezegd: 'Jullie moeten zorgen dat je de lijn vasthoudt die je met elkaar hebt ingezet. De EK-gangers moeten daarin meegaan. Jullie moeten niet meegaan in wat zíj willen en wat zíj denken.' Dat is heel moeilijk, want het groepje dat terugkwam van het EK, is het groepje van de betere spelers, de bepalende spelers. Het positieve proces dat was ingezet door de groep, gleed weg, wat meteen resulteerde in de nederlaag tegen FC Utrecht om de Johan Cruijff schaal."

In de loop van dit seizoen heeft de trainer overwogen om op te stappen bij Ajax, maar na de wijzigingen in de competitewedstrijd tegen Willem II en de goede serie daarna, besloot hij daar van af te zien. "Ik hoef mezelf niet te analyseren in de winterstop," zegt de trainer over zijn functioneren.