Uitslag Grazer AK - AZ

Het reeds geplaatste AZ zag in Oostenrijk geen kans Grazer AK te verrassen. Voor het eerst sinds augustus liep AZ weer eens tegen een nederlaag aan.

AZ had het in het Arnold Schwarzenegger Stadion lastig tegen de Oostenrijkers. In de beginfase werd nu eens niet gescoord. In het eerste kwartier moest het al diverse hoekschoppen toestaan. Keeper Henk Timmer kon met enkele reddingen leed voorkomen. Vlak voor rust scoorde Grazer echter alsnog. Aufhauser maakte de 1-0.

Na rust kon AZ het eigen niveau niet opkrikken. De thuisploeg ging onder aanmoediging van het enthousiaste publiek door met aanvallen. Na een overtreding van Barry Opdam ging de bal op de stip. Ex-Twente spits Rene Kollmann schoot daarop de eindstand op het bord.

Ondanks de nederlaag plaatst AZ zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. Glasgow Rangers is na de nederlaag op eigen veld tegen Auxerre uitgeschakeld. Grazer profiteert dankbaar.

Grazer AK - AZ (2-0)
41' Aufhauser 1-0
54' Kollmann 2-0 (pen)

Grazer AK: Schranz, Pötscher (Dollinger/87), Ehmann, Tokic, Pogatetz, Standfest, Muratovic, Aufhauser, Amerhauser, Bazina (Sick/80), Kollmann (Skoro/71)

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam (Jaliens/63), De Cler, Landzaat, Van Galen (Nelisse/46), Buskermolen, Sektioui, Huysegems, Perez (Elkhattabi/73)

Submitter:  Bron: FOK!