Sao Caetano krijgt zware straf na dood speler

Het Braziliaanse sporttribunaal STJD vindt dat Sao Caetano de verdediger Serginho, die voluit Paulo Sergio de Oliveira Lima heette, niet had mogen opstellen in de competitie omdat men wist dat hij hartprblemen had en dat zijn leven gevaar liep.

Op 27 oktober zakte de 30-jarige Braziliaan tijdens de wedstrijd tegen Sao Paolo in elkaar, een uur na aankomst in het ziekenhuis overleed Serginho aan een hartstilstand.

De clubleiding van Sao Caetano zegt dat de voetballer verschillende malen onderzocht is aan het begin van het seizoen. Hierbij werd bij Serginho hartritme-stoornissen geconstateerd, maar volgens andere onderzoeken zou er geen reden zijn waarom de verdediger niet zou kunnen sporten. Daarom zag Sao Caetano geen reden om Serginho niet op te geven voor de competitie.

Het Braziliaanse sporttribunaal (STJD) heeft de club nu veroordeeld tot 24 punten aftrek, waardoor de club van de vierde naar de veertiende plaats zakt in de Braziliaanse competitie, de clubarts Paulo Forte wordt voor 1.440 dagen geschorst, en de voorzitter van Sao Caetano mag 720 dagen zijn ambt niet uitoefenen. Sao Caetano heeft drie dagen om bezwaar aan te tekenen. De kans is erg groot dat de club dat gaat doen, aldus de advocaat van Sao Caetano, Joao Zanforlin.