Stewart terug naar Nederland

Volgens AD Sportwereld gaat Earnest Stewart vooralsnog niet in op een aanbieding van NAC Breda om op korte termijn toe te treden tot de technische staf.

De 35-jarige aanvaller voelt zich nog te fit om zijn spelerscarrière te beëindigen. RKC Waalwijk en VVV-Venlo zijn in beeld om de Amerikaan als speler in te lijven.

"Bij RKC Waalwijk spelen met Alfred Schreuder en Marc van Hintum twee van mijn beste vrienden, terwijl ik bij VVV mijn carrière ben begonnen. Dus voor beide clubs is wat te zeggen", aldus Stewart in de Telegraaf.

De Amerikaan begon zijn voetballoopbaan bij VVV, en in 1990 verhuisde hij naar Willem II. Na zes jaar in Tilburg te hebben gespeeld verhuisde hij naar NAC, waar hij ruim zes jaar speelde.

In januari 2003 ging een droom van hem in vervulling, toen hij naar DC United verhuisde in de Amerikaanse Major League Soccer, waarmee hij dit jaar de Amerikaanse titel won. Nu keert Stewart terug naar Nederland om zijn loopbaan te vervolgen.

NAC wil Stewart graag aantrekken, maar ziet in hem geen basisspeler. "We hebben hem gezegd dat hij bij NAC Breda niet op een basisplaats hoeft te rekenen. Wel zien we voor hem een rol in de technische staf weggelegd, als hij daar de benodigde diploma's voor haalt. Tussendoor zou hij dan bij ons stage kunnen lopen," aldus NAC-directeur Theo Mommers.