Nederland wint Champions Trophy

De Nederlandse hockeysters hebben in het Argentijnse Rosario de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van coach Marc Lammers versloeg in de finale Duitsland met 2-0 en nam zo revanche voor de verloren olympische finale afgelopen zomer in Athene.

Na een aarzelend begin was Oranje in de rest van de wedstrijd de baas. De solide verdediging van onze oosterburen leek aanvankelijk niet te verslaan, maar een soepele counter van Oranje (treffer Kim Lammers) leidde het Duitse verval in.

Duitsland had de pech dat een zuivere treffer werd afgekeurd. De bal verdween volgens de arbiter uit een vrije slag ineens in het Nederlandse doel, waarna ze het doelpunt ongeldig verklaarde. Onderweg naar het net werd de bal echter wel door een Duitse stick beroerd.

Vla na rust besliste Naomi van As de wedstrijd door een een leep passje van Janneke Schopman goed af te ronden. "Opnieuw een uitstekende wedstrijd van onze kant", glunderde Lammers. We hebben vrijwel geen kansen weggegeven en zijn zelf vaak genoeg in scoringspositie gekomen. Dat was ook nodig, omdat we nog niet over een ingespeelde strafcorner beschikken."

Na de Europese titel van vorig jaar pakte Lammers zijn tweede hoofdprijs, dit keer met een totaal vernieuwde selectie. "De meiden die na de Olympische Spelen zijn gebleven, hebben de ploeg gedragen. De nieuwe generatie heeft de speelsheid, de rivoliteit en de vrijheid in ons spel teruggebracht. De mix van jonkies en routiniers werkte optimaal, ze hebben dit toernooi zij aan zij gestreden."