Officieel: Toyota-deal voor Jordan

Het werd al weken (misschien zelfs maanden) gefluisterd, maar het is nu officieel: Jordan rijdt volgend jaar met een krachtbron van Toyota. De éénjarige deal is vandaag bekendgemaakt.

"De beslissing om motoren te gaan leveren aan Jordan is pas recent genomen, nadat de regels over het gebruik van de motoren voor 2005 duidelijk werden. Aangezien de motoren vanaf nu twee races moeten aankunnen en we minder gaan testen, werd deze deal mogelijk. Omdat de regels pas zo laat officieel werden, wordt het wel nog een hele uitdaging om dit klaar te spelen, maar dat doen we graag", vertelt Tomita, teambaas van Toyota.

"We zijn blij dat we motoren gaan leveren aan een ander team, zeker omdat de sport het op dat vlak niet makkelijk heeft. Ik hoop echt dat onze RVX-05 motor een aanzienlijk voordeel zal bieden aan Jordan", besluit Tomita.

Afgelopen vrijdag is de overeenkomst pas tot stand gekomen. In de deal staat ook vermeld dat Jordan geen gebruik gaat maken van de naam en het logo van de Japanse motorenbouwer. Meest logische optie is dat Jordan op zoek gaat naar een sponsor die zijn naam wil koppelen aan de krachtbron.

Teambaas Eddie Jordan gaf vlak na de bekendmaking aan zeer blij te zijn met deze deal: "Wat Toyota doet is echt lovenswaardig. Niet alleen hebben we op heel korte termijn een deal afgesloten, ze hebben ook een fantastische beslissing genomen door het belang van de sport boven hun eigen exclusiviteit te plaatsen. Het gebruik van Toyota-motoren is een groot voordeel voor ons team ik kijk er nu echt naar uit om de komende weken de rest van ons pakket voor 2005 samen te stellen. Deze aankondiging en enkele andere die snel zullen volgen betekenen de wederopstanding van het team en ik hoop ook dat we Toyota kunnen helpen in hun strijd."