Salarisverhoging voor Rijkaard

FC Barcelona heeft Frank Rijkaard een salarisverhoging gegeven van 20 procent en een verhoging van eventueel te behalen premies. Dit als beloning voor de goede prestaties.

Rijkaard tekende bij Barcelona voor een salaris dat in Spanje voor een trainer als laag wordt beschouwd. Rijkaard verdiende één miljoen euro per jaar, terwijl trainer als Ranieri (Valencia) en Cuper (Mallorca) 2,5 keer zoveel verdienen. De moeilijke financiële positie van de club was daar de reden van, maar afgesproken werd dat als het beter zou gaan met de club er een salarisverhoging zou komen.

Technisch secretaris Txiki Begiristain vond daar nu de tijd rijp voor: "De clausule bestond al en dit is een goed moment om hem uit te voeren. Vanaf het begin was hij zich ervan bewust dat de club een moeilijke financiële periode doormaakte. Hij heeft geen moment druk uitgeoefend om meer te verdienen."

Rijkaard is natuurlijk blij met de verhoging van zijn salaris en van de premiebedragen, maar had liever gezien dat het niet bekend was gemaakt. Hij houdt zich liever bezig met het voetbal dan met vragen over zijn salaris.