Tour laat informatie glippen

De dag voor de bekendmaking van het parkoers van de Tour de France van komend jaar, hebben de Franse kranten al heel wat informatie vergaard. Morgen wordt in het 'Palais des Congrès' in Parijs het parkoers officieel bekend gemaakt.

Al bekend was gemaakt dat de Tour volhgend jaar zal starten in de Vendeé. In plaats van de gebruikelijke proloog, zal daar worden gestart met een tijdrit over 19 kilometer. Daarna zal in de Tour nog maar een echte lange tijdrit zitten.

Vervolgens zal de Tour richting Duitsland trekken via Cholet, Tours, Nancy en Lunéville volgens de Franse kranten. In Duitsland zullen Karlsruhe en Pforzheim op het programma staan, alvorens door wordt gekoerst naar Grenoble. Daarna zal er een rustdag plaatsvinden, voordat de Alpen worden aangedaan. In 2005 zal de Nederlandse berg, de Alpe d'Huez, niet worden aangedaan.

In de Pyreneeën zullen twee aankomsten bergop zijn volgens de Franse kranten en daarna worden aankomsten in Pau en Saint-Etienne verwacht. Uiteraard zal de Tour zoals gewoonlijk in Parijs eindigen op 24 juli.

Morgen zal dan eindelijk het definitieve parkoers bekend worden. Tijdens de bijeenkomst wordt ook nog Richard Virenque gehuldigd voor het behalen van de zevende overwinning van het bergklassement in de Tour de France.