Uitslag Rosenborg BK-PSV

PSV speelde vanavond de tweede uitwedstrijd, ditmaal in Noorwegen tegen Rosenborg BK. Het pakte door te winnen het volle pond (1-2).

PSV wist zich in de openingsfase veelvuldig in balbezit. De Noorse ploeg kon derhalve niet de geliefde persoonlijke duels aangaan, waar de bal snel rondging. Lange tijd bleef PSV echter ongevaarlijk. John de Jong schoot als eerste voorlangs het doel van Rosenborg. Nog voor het halve uur was het echter Jefferson Farfán, die de openingstreffer liet aantekenen uit een snelle aanval. PSV zakte vervolgens terug, wat de Noren gretig aanvaarden. Vlak voor rust brachten ze de bal perfect bij Storflor die de gelijkmaker inkopte. Rosenborg keek vervolgens of het nog meer kon forceren, maar 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft begon Rosenborg beter. PSV lette achter goed op. Een vrije trap van Farfán werd door keeper Johnsen over het doel getikt. PSV was aanvankelijk niet bij machte om weer gevaar te stichten, maar zag kans om toch weer terug in de wedstrijd te komen. Nadat DaMarcus Beasley was gekomen voor Farfán, was het De Jong die geheel vrijgespeeld de 1-2 inschoot. Park eiste vervolgens nog de aandacht op door middels een schwalbe zijn tweede gele kaart op te lopen. Hij is er in de komende thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander derhalve niet bij.

In poule E speelde verder Panathinaikos thuis gelijk tegen Arsenal (2-2). Hierdoor neemt PSV nu de leiding met zes punten om Arsenal vijf. Rosenborg heeft na de nederlaag slechts een punt en zal de volgende wedstrijd dienen te winnen om nog kans te maken op plaatsing voor de tweede ronde.

Rosenborg BK - PSV (1-2)
26' Farfán 0-1
42' Storflor 1-1
86' De Jong 1-2

Rood: Park (PSV/2x geel)

Rosenborg BK: E. Johnsen, Russell, Riseth, Hoftun, Stensaas, Strand, Solli, Winsnes, Helstad (Braaten/65), Storflor, F.Johnsen (Brattbakk/83)

PSV: Gomes, Lucius, Cocu, Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel, De Jong, Park, Vennegoor (Sibon/90), Farfán (Beasley/83)

Submitter:  Bron: FOK!