Valverde bijna rond met Illes Balears

Het lijkt een kwestie van tijd eer Alejandro Valverde bij Illes Balears - Banesto tekent. Hij is er bijna uit met het team, maar er moet nog wel worden onderhandeld met Kelme.

Vele ploegen wilden de Spanjaard wel contracteren voor volgend seizoen, maar Illes Balears lijkt nu met de buit weg te lopen. Daarvoor zal nog wel een bedrag moeten worden neergelegd om het contract van de renner bij Comunidad Valenciana-Kelme af te kopen. Valverde is er in ieder geval bijna geheel akkoord met Illes Balears.

Valverde vertelde: "Nog niet alles is rond, maar ik ben een stuk dichterbij Illes Balears-Banesto gekomen. We hebben gesproken en ik denk dat alles deze week rond komt. Het zal een driejarig contract worden."

"Ik denk dat alles bediscusieerd is. Het enige onduidelijk is mijn vertrek bij Comunidad Valenciana-Kelme. Maar de gesprekken daaroverzijn nog gaande en ik hoop dat het geen problemen meer oplevert." Het punt van discussie zou nog zijn hoeveel renners Illes Balears van Kelme overneemt. Kelme heeft een pakket met Valverde en twee andere renners voorgesteld. Illes Balears wil naast Valverde alleen José Cayetano Juliá overnemen.