BAR wil jaar afsluiten met zege

Nu het Formule 1 seizoen ten einde loopt wil BAR haar tweede plaats in het kampioenschap graag veilig stellen. Het team richt zich er zelfs op om dit te doen met het behalen van haar eerste overwinning.

De Braziliaanse Grand Prix van 2003 was één van de meest spectaculaire van het seizoen, met slechts negen wagens aan de finish en Jenson Button was hierbij één van de slachtoffers van het water op de baan in bocht nummer drie.

BAR wil het beste F1 seizoen van Button tot nu toe echter beter af sluiten dan vorig jaar en de podiumpositie in Japan doet het team verlangen naar meer. "Brazilië is een van de races waar ik altijd van geniet", aldus de Brit. "Interlagos is een circuit waarop de laatste jaren behoorlijk wat leuke races te zien zijn geweest."

Ook zijn teamgenoot Takuma Sato heeft tot nu toe een heel goed seizoen achter de rug. Ook hij kijkt uit naar de race van zondag al is het voor hem wel een vreemd gevoel het seizoen niet af te sluiten in Japan.

"Normaal gesproken is Suzuka de laatste race van het seizoen, meestal breng ik daarna wat meer tijd door in Japan na de race. Maar nu ben ik meteen terug naar Europa gevlogen vanwege het gigantische tijdsverschil tussen Japan en Brazilië. Het circuit op Interlagos is erg hobbelig en we rijden hier tegen de richting van de klok in. Verder kan het weer hier erg onvoorspelbaar zijn, dus het zal voor ons allemaal een uitdaging worden."

"De laatste races heeft bij ons de nadruk gelegen op het halen van zoveel mogelijk punten voor het constructeurskampioenschap en dat is erg goed gelukt. Ik denk dat het circuit onze wagen goed ligt. Ik hoop dat ik een sterke race kan rijden en heb er erg veel zin in."

BAR lijkt haar tweede plaats in het kampioenschap vrijwel zeker te hebben binnengehaald, op dit moment heeft het team 16 punten voorsprong op Renault en dat terwijl er nog maar maximaal 18 punten te halen zijn.