Davenport stelt afscheid uit

De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport heeft haar afscheid van het tennis voorlopig uitgesteld.

De 28-jarige Davenport zinspeelde er de afgelopen maanden op dat ze aan het eind van dit jaar haar tennisracket aan de wilgen zou hangen, en een gezin wilde stichten. Maar nu heeft ze haar deelname aan de Australian open, die in januari plaatsvindt, reeds toegezegd, en tot en met maart speelt ze ook verschillende toernooien.

De Amerikaanse zei in haar woonplaats Laguna Beach, dat een sterke zomer met vier toernooizeges en een ongeslagen reeks van 22 wedstrijden, haar ervan overtuigd heeft dat ze nog niet klaar is op de tennisvelden.

Tijdens de Grand Slams toernooien van Wimbledon en de US Open haalde ze de halve finale, waarin ze verloor van de latere winnaressen. "In beide wedstrijden had ik last van een blessure," zei Davenport "Anders had ik een goede kans op de winst gehad."

Afgelopen maandag werd de Amerikaanse voor de zesde keer in haar loopbaan de nummer een in het vrouwentennis, door de Française Amélie Mauresmo voorbij te gaan. In oktober 1998 werd ze voor de eerste keer de beste van de wereld. Dit jaar speelde ze 69 wedstrijden, waarvan ze er 61 won. Daarmee is ze veruit de beste speelster van het afgelopen jaar.