Uitslag PSV - Panathinaikos

Vanavond speelde PSV in het Philips-stadion zijn tweede duel in de Champions League. PSV speelde redelijk goed en wist uiteindelijk met 1-0 te winnen van Panathinaikos.

PSV begon de wedstrijd met een redelijk aanvallend ingestelde ploeg. Er werd door beide ploegen vanuit een goede organisatie gespeeld en Panathinaikos liet de opbouw van PSV vooral gebeuren door Alex, die daar duidelijk moeite mee had. Ondanks een veldoverwicht kwam PSV in de eerste helft niet tot scoren. De Jong en Van Bommel kregen wel goede kansen, maar schoten deze naast.

In de tweede helft leek het even alsof Panathinaikos meer controle over de wedstrijd kreeg. Na de komst van Sibon kon PSV echter meer druk zetten. De bal kwam vaker in het strafschopgebied en PSV kreeg meer schietkansen. Park werd in het strafschopgebied neergelegd, maar kreeg van scheidsrechter Plautz geen strafschop.

Na 79 minuten scoort PSV dan toch de verdiende 1-0. Alex kopt in en via Vennegoor of Hesselink gaat de bal het doel in. De goal komt op naam van Vennegoor of Hesselink. Panathinaikos probeert om te schakelen naar aanvallender voetbal, maar PSV bleef sterker en kwam niet meer in gevaar.

PSV - Panathinaikos 1-0
79’ Vennegoor of Hesselink 1-0

PSV: Gomes, Lucius, Alex, Bouma, Lee, Van Bommel, De Jong, Cocu, Park (Vogel/89), Vennegoor of Hesselink, Farfán (Sibon/63)

Panathinaikos: Chalkias, Vintra (Sapanis/84), Goumas, Kyrgiakos, Münch, Andric, Basinas, Papadopoulos (Morris/71), González, Skácel (Epallé/58), Konstantinou