Telfort neemt DPA-schaatsploeg over

De DPA-schaatsploeg zal vanaf komend seizoen een nieuwe hoofdsponsor hebben. DPA trekt zich terug en Telfort wordt de nieuwe hoofdsponsor.

De schaatsploeg met daarin Gretha Smit, Ids Postma, Bob de Jong en Ralf van der Rijst zocht een nieuwe hoofdsponsor. DPA wilde wel hoofdsonsor blijven, maar kon niet aan de wensen van de schaatsers voldoen. Die willen op weg naar de Winterspelen in 2006 met een bredere ploeg en bredere begeleiding kunnen werken en hadden daar geld voor nodig.

Peter Smit, directeur van DPA vertelde: "Het team heeft plannen gepresenteerd ter voorbereiding op de Winterspelen in 2006, die een verhoogde bijdrage van DPA of een nieuwe sponsor zouden vereisen. Was er geen nieuwe sponsor gevonden, dan was het team met DPA als sponsor op de huidige voet doorgegaan. Om de sportieve ambities te ondersteunen heeft DPA ingestemd met de overstap naar de nieuwe sponsor."

In Telfort heeft de ploeg nu de beoogde geldschieter gevonden. Het telecombedrijf zal minstens tot en met de Winterspelen van 2006 de ploeg sponsoren.