Federer en Henman naar halve finale US Open

Roger Federer en Tim Henman hebben de halve finales van de US Open bereikt. Beide tennisspelers moesten hun partij van woensdag afmaken. Toen werden de wedstrijden door regen overvallen.

Vandaag konden de partijen dan worden afgemaakt. Hoewel er veel wind stond, moesten de spelers de baan op. Henman stond 2-0 in sets voor tegen Dominik Hrbaty. Hij had moeite met de wind en kwam slecht in zijn spel. De derde set ging naar de Slowaak Hrbaty. In de vierde set kwam Henman weer in zijn spel en bleek te sterk voor Hrbaty. Hij won de partij met 6-1, 7-5, 5-7, 6-2.

De partij tussen Federer en Agassi was een echte thriller. Met een 2-1 voorsprong in sets mocht Federer vandaag begonnen. Agassi speelde echter scherp en wist de vierde set te winnen. In de laatste set was het spannend, maar Federer speelde machtig. Hij gaf geen kansen weg op eigen service en brak de service van Agassi. Federer won uiteindelijk in 6-3, 2-6, 7-5, 3-6, 6-3.

Zowel Federer als Agassi hadden last van de wind. Agassi zei achteraf: "Niemand houdt van de wind. Het gaat er alleen om of je er net een iets kleinere hekel aan hebt dan je opponent. Ik heb me er altijd vrij goed thuis in gevoeld. Ik ben 34 jaar, daar wil ik nu niet meer over klagen." Ook Federer vond het moeilijk spelen: "Het was heel, heel zwaar. In zulke slechte omstandigheden heb ik nog maar zelden gespeeld."