FIA laat teams kiezen

DE FIA heeft aan de teams een aantal pakketten met reglementswijzigingen voorgesteld. De teams kunnen een pakket kiezen of onderdelen van de pakketten samenvoegen tot een nieuw pakket.

Het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij en nog steeds vergaderen de FIA en de teams over wijzigingen van de reglementen. Om constructief verder te kunnen praten heeft de FIA drie pakketten samengesteld. Daarnaast zijn er twee veiligheidsmaatregelen voorgesteld.

Ter verbetering van de veiligheid wil de FIA een verbod op materialen die na beschadiging scherpe deeltjes op het circuit kunnen achterlaten. Daarnaast wil de FIA de hoeveelheid ballast beperken, om daarmee de impact van een crash te verkleinen. Aangezien deze maatregelen geen algehele overeenstemming vragen zijn deze los gezet van de andere wijzigingen in de pakketten.

Het eerste pakket stelt wijzigingen voor aan de eisen aan bodywork en de cylinders van de motoren. De verschillende vleugels en barge boards die onderdeel van een bepaald deel van het bodywork uitmaken worden in afmetingen beperkt. Voor de afmetingen en de plaats van de motorcylinders worden per 2006 dan regels ingesteld.

Het tweede pakket heeft opnieuw een aantal beperkingen van barge boards en vleugels van het bodywork. In dit pakket worden echter ook aanzienlijke beperkingen voor de achtervleugels voorgesteld.

Het derde pakket is het pakket waarvan verschillende teams hebben gezegd nooit mee akkoord te gaan. Per 2006 zouden bij dit pakket verrregaande beperkingen aan de motoren worden opgelegd. De gevreesde 2,4 liter V8-motoren zouden per 2006 worden voorgeschreven. Daarnaast is in dit pakket een algeheel verbod op barge boards en zijvleugels voorgesteld.

De FIA heeft deze pakketten bij de teams neergelegd. Onderling zullen de teams moeten beslissen of ze voor een bepaald pakket kiezen of met een nieuw pakket van maatregelen komen. Mogelijk een nieuw pakket bestaande uit een combinatie van maatregelen uit de drie pakketten.

De voorgestelde pakketten kunnen op de website van de FIA worden gedownload.