Button wijst BAR nogmaals af

Jenson Button heeft BAR nogmaals afgewezen. De verbeterde aanbieding van het team kon de Brit niet overtuigen om zijn plannen te wijzigen.

De grootste aandeelhouder in het team, British American Tobacco, waren rechtstreeks met Button gaan praten. De onderhandelingen liepen echter tussen teambaas David Richards en Button's manager. Dat die besprekingen onmiddellijk weer in de pers kwamen, bevalt Button niet. Hij vraagt zich af wat voor spelletje Richards speelt.

Button bevestigde dat het aanbod financieel erg aantrekkelijk is, maar dat hij zijn keuze heeft gemaakt en die niet meer wil wijzigingen. Hij voelde echter wel de verplichting om met British American Tobacco en Honda alles van de afgelopen weken te bespreken.

Voor Button is het boek BAR gesloten. Met name de contractuele moeilijkheden die eerder plaatsvonden deden hem besluiten te vertrekken. Hij vertelde: "De contractuele perikelen spelen al vanaf eind 2003, er zijn toen wat problemen ontstaan die niet meer oplosbaar bleken. Eén van de redenen dat ik me niet helemaal happy voel bij het team zijn inderdaad deze problemen. Er is geprobeerd om alles nog op te lossen, maar het mocht niet meer baten."