Rosales en Filipe ingeschreven voor CL

Woedende uitvallen van fans op diverse fora ten spijt is Ajax er wel degelijk in geslaagd om de nieuwe aankopen Mauro Rosales en Luis Filipe Kasmirski tijdig aan te melden voor deelname in de Champions League.

De Ajax-fans zijn overwegend niet te spreken over de op de valreep verkoop van spits Zlatan Ibrahimovic aan concurrent Juventus. Toen daar nog eens het afblazen van de transfer van Arouna Kone bijkwam ontstond onvrede. De vrees bestond als zou Ajax met een 'uitgeklede' selectie aan de Champions League moeten deelnemen.

In het transfergeweld van de afgelopen dagen was het ook maar zeer de vraag welke spelers wel en welke niet op de uiteindelijke lijst naar KNVB en UEFA zouden staan. Het Parool meldt het nieuws een beetje tussen neus en lippen door. "Rosales en Luis Filipe Kasmirski zijn beiden door Ajax op de lijst gezet die de club vanmorgen ingediend heeft bij de KNVB en de Uefa. Daarmee kunnen deze aankopen voor Ajax in de Champions League uitkomen". Over rugnummers is geen verdere informatie bekend.

Ook de naam van Hatem Trabelsi prijkt op de lijst. De verdediger zag een transfer naar Engeland bij gebrek aan een werkvergunning stranden en zal zodoende bij Ajax dienen te blijven. Het is nog maar de vraag of hij zich daadwerkelijk bij de selectie voegt. De werkrelatie met de club ligt moeilijk.