Persconferentie M Schumacher

Michael Schumacher leek aardig koel na het behalen van zijn wereldtitel waardoor men speculeerde over stoppen. De vandaag aangekondigde speciale persconferentie zal deze geruchten alleen maar versterken.

De persconferentie zal woensdag in Monza plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomst (waar alle teams aanwezig zullen zijn) zal de kersverse zevenvoudig wereldkampioen zijn plannen voor de toekomst duidelijk maken. Het houden van een persconferentie na het behalen van een kampioenschap is niets bijzonders, maar de Duitser doet dit zeer zelden.

Ferrari teambaas Jean Todt verwacht niet dat de Duitser stopt: "Ik denk dat hij geniet van deze ervaringen en dat hij daar nog geen einde aan wil maken. Michael heeft geen reden om te stoppen. Hij is nog jong, heel gemotiveerd en in zeer goede conditie. Michael voelt zich nog uitstekend. Hij bevindt zich in een omgeving, waarin hij zich gelukkig, rustig en prettig voelt."

"De samenwerking tussen Michael en Ferrari is uitzonderlijk te noemen. We gaan voor hetzelfde eindresultaat en voelen ons tevreden en gelukkig wanneer we dat resultaat behalen. Soms is het moeilijk om te geloven wat we de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Wat Ferrari laat zien en wat Michael voor Ferrari betekent: het is uniek in de geschiedenis van de motorsport. Het is geweldig. We hebben 216 punten gescoord van de mogelijke 252 punten", aldus Jean Todt, algemeen directeur bij Ferrari.

Update:
Vanwege alle geruchten die gingen over een mogelijk vertrek van Michael Schumacher uit de Formule 1 heeft zijn persdame benadrukt dat het daarover niet zal gaan. Ze vertelde: "Ik heb de geruchten gehoord maar ze zijn niet waar.Dit is een doodnormale persconferentie."

Update 2: (met dank aan submitter -Hans-)
Ondanks de wilde geruchten gaat Schumacher voorlopig nog gewoon door met Formule 1, aldus de Duitser tijdens de persconferentie. De pers was bijeengeroepen om journalisten de mogelijkheid te geven vragen te stellen aan Schumacher.

Schumi is duidelijk over zijn ambities: "Ik ga door zolang ik competitief ben. Misschien is jullie werk als journalist niet zo leuk meer, maar mijn baan is nog steeds fantastisch. Ik zie geen enkele reden om te stoppen. Ik heb het nog heel erg naar mijn zin."

Over zijn koele reactie wist hij het volgende te melden: "Ik wist gewoon niet zo goed hoe ik moest reageren. Het was een raar gevoel, ik had de race niet gewonnen en was wel wereldkampioen. Het moest even tot me doordringen. Toen ik in de fabriek alle mensen zag die zo hard gewerkt hebben voor mij, drong het tot me door. Ik ben heel erg blij, echt. En voor de laatste keer; ik ga voorlopig gewoon door."