Zilver voor hockeydames

Het Nederlandse dameshockeyelftal is er niet in geslaagd de finale te winnen. De wedstrijd eindigde in 1-2, waardoor Duitsland er vandoor gaat met het goud. Nederland moet het doen met het zilver.

Het was voor het eerst sinds 1984 dat Nederland weer in de Olympische vrouwenhockeyfinale stond. Erg goed begon de wedstrijd echter niet voor Nederland. Al na 6 minuten kwam Duitsland op een 0-1 voorsprong. De bal werd uit een strafcorner afgeschoven naar Anke Kühn, die feilloos de bal in de verre hoek werkte.

Nederland drukte Duitsland vervolgens naar achteren en creëerde ook kansen. Toch was het Duitsland dat op een 0-2 voorsprong kwam. Uit een schaarse uitval wist Franziska Gude na gerommel in de Nederlandse verdediging te scoren.

Nederland bleef aanzetten en in de derde minuut van de tweede helft scoorde de ploeg dan eindelijk. Een slordig genomen strafcorner belandde via Donners bij Van Kessel, die hem vervolgens aflegde op Scheepstra. Deze had geen moeite de bal van dichtbij achter Walter te doen belanden.

De Nederlandse ploeg ging nog hard op jacht gaan naar de gelijkmaker, om zo in ieder geval een verlenging af te dwingen. De ploeg wist echter niet meer tot scoren te komen.