Bernoldi gaat voor BAR testen

BAR heeft Enrique Bernoldi gecontracteerd voor tests in september en oktober. Dit om de coureurs te ontzien.

Met de races in China, Japan en Brazilië als laatste races van het seizoen zullen de coureurs veel moeten reizen. BAR heeft hierop ingespeeld en een extra testrijder gecontracteerd om de rijders te ontzien. Bernoldi moet samen met Davidson zorgen voor genoeg gegevens om sterk het laatste deel van het seizoen uit te kunnen rijden.

BAR heeft in september en oktober nog minstens twee cruciale tests gepland. Die tests moeten helpen een positie in de kop vast te houden. Ze zochten een rijder met ervaring die op korte termijn beschikbaar was. In Bernoldi vonden ze een goede kandidaat. Tevens hebben ze een optie genomen om Bernoldi volgend jaar als testrijder te kunnen contracteren.

Technisch directeur Geoff Willis vertelde: "We zijn verheugd Enrique in ons team te kunnen verwelkomen voor deze korte, maar cruciale periode van testen. Hij heeft 28 F1 races op zijn naam staan en bezit de ervaring die ons zal helpen zoveel mogelijk continuïteit te hebben in het laatste deel van het seizoen. Na de vijf weken verplichte teststop zullen alle teams strijden voor voordeeltjes voor het behalen van punten en kampioenschapsposities. Daarop vormen wij geen uitzondering."