Ajax wint eigen toernooi

Ajax heeft voor de vierde maal op rij het eigen Amsterdam-toernooi gewonnen. De club bleef de andere deelnemers, River Plate, Panathinaikos en Arsenal, in de eindstand voor.

Zondagavond speelde Ajax 0-0 tegen Arsenal, en door het gelijke spel bleven de Amsterdammers in de eindstand op de eerste plaats.

Eerder speelde zondag River Plate en Panathinaikos tegen elkaar, de Argentijnen wonnen met 1-0. Op basis van een beter doelsaldo mocht het team van trainer Ronald Koeman zich winnaar van de toernooi noemen. Arsenal, de ploeg met Bergkamp en Van Persie, eindigde als vierde en laatste, zonder een doelpunt te hebben gescoord.

In de laatste wedstrijd tegen Arsenal, dat toch nog een paar basisspelers op de bank hield, speelde Ajax een gelukkige wedstrijd. Arsenal kreeg vooral in de tweede helft een aantal goede kansen, maar doelman Stekelenburg hield Ajax overeind. Voor Ajax had met name Ibrahimovic enkele keren een goede kans, maar ook Ajax kwam niet tot scoren.

Ajax-trainer Ronald Koeman was achteraf tevreden over zijn team: "Arsenal kwam, zoals wij hoopten met een ander, beter team dan vrijdag. De wedstrijd was van een hoog niveau en voor ons een echt examen. Dit gelijkspel is een goed resultaat. Het was alleen jammer dat er geen goals vielen. We wonnen het toernooi, hebben een Cup, maar we willen andere Cups winnen."

Arsenal-trainer Arsène Wenger had graag zijn spitsen iets scherper gezien: "Ajax speelde een goede eerste helft. Zelf ben ik tevreden over onze teamprestatie. Voor sommigen was dit toch de eerste wedstrijd. In het laatste halfuur kregen we genoeg kansen om te winnen, maar de voorhoedespelers misten de scherpte nog."