Gullit baalt van Olympische Spelen

Ruud Gullit baalt van de Olympische Spelen en snapt niet waarom voetbal een Olympische sport moet zijn. Daardoor mist hij drie spelers van zijn selectie.

Met name over het opeisen van Ono door de Japanse voetbalbond is Gullit erg boos. Daarnaast moet de trainer ook aanwinst Karim Saïdi en Chong-gug Song in de voorbereiding in augustus missen en als het tegenzit ook nog de eerste wedstrijden van de competitie. Danko Lazovic was in eerste instantie ook opgeroepen, maar het verzoek van Feyenoord bij de Servische voetbalbond om hem niet op te roepen is ingewilligd.

Japan was niet zo soepel en daar is Gullit erg boos over: "Daar wordt niet goed nagedacht. Japan vind de Spelen belangrijk, dus Ono gaat. Ik heb ze geprobeerd uit te leggen dat dat niet in Ono’s belang is. Hij is al zo vaak geblesseerd geweest en krijgt nu weer geen rust. Zonde voor een speler met zoveel talent. Ono is één van mijn sleutelspelers."

Gullit vindt eigenlijk dat voetbal op de Olympische Spelen onzin is: "Ik vind de Spelen niet belangrijk. Voetbal, maar ook bijvoorbeeld tennis, is naar mijn idee geen olympische sport. Bij tennis denk ik aan Wimbledon en Roland Garros, voetbal heeft zijn EK en WK. Wat heb ik aan de Spelen? Het programma is al zo vol."