Boogerd kijkt uit naar rustdag

De rustdag maandag komt Rabobank-renner Michael Boogerd niet ongelegen. Boogerd werd gisteren onder handen genomen door een manueel therapeut en ondervindt daar de gevolgen van.

Alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden", grapte Boogerd zaterdagochtend op de vraag hoe hij zich voelde na de behandeling van de avond ervoor. Boogerd was "gekraakt" nadat zijn lichaam klappen had opgelopen bij valpartijen in de vijfde en zesde rit. Bij die laatste, vrijdag, was hij zelfs even "weg" geweest. "Ik weet niet meer hoe ik gevallen ben en kan me alleen herinneren dat Marc Wauters naast me stond om te vragen hoe het ging."

De behandeling van de manueel therapeut die Boogerd vaker bezoekt, gaven de Hagenaar zaterdag een slap gevoel. "Normaal moet je na zo'n behandeling ook rust nemen, maar dit is de Tour. Er is geen keuze."

De rustdag komt daarom goed uit voor de Hagenaar. Het peloton van de Ronde van Frankrijk vliegt zondagavond na de achtste etappe naar Limoges, waar maandag mag worden uitgerust.