Uitslag kwalificatie GP Silverstone

De pole position is op Silverstone gepakt door Kimi Räikkönen. In een vreemde kwalificatievolgorde zetten de rijders hun tijden neer.

Vanwege de regen die rond het circuit viel, was het vooraf de vraag of het ook op Silverstone zou gaan regenen. Verschillende coureurs reden in de eerste kwalificatie een langzamere tijd om regen in de tweede kwalificatie te vermijden. Zo moesten de Ferrari's en de Williams' vroeg in de tweede kwalificatie vertrekken.

Giancarlo Fisichella besloot niet te kwalificeren vanwege zijn tien plaatsen straf vanwege het wisselen van de motor. Michael Schumacher zette een snelle tijd neer, maar moest lang af gaan wachten op welke positie die tijd hem zou brengen. Teamgenoot Rubens Barrichello pakte snel daarna de snelste tijd, maar moest ook afwachten op wat later zou komen.

Op het eind van de kwalificatie hingen de regenwolken bijna boven het circuit en werd het voor Trulli, Button en Raikkonen spannend of ze droog zouden kunnen kwalificeren. Kimi Räikkönen reed op een droge baan en wist zowaar de snelste tijd te rijden.

Ook Jarno Trulli en Jenson Button konden nog droog kwalificeren, maar kwamen niet meer aan de tijd van Raikkonen. Ze zetten de respectievelijk vijfde en derde tijd neer.

Kijk hier voor de uitslag van de eerste kwalificatie en hier voor de uitslag van de tweede kwalificatie.