"Journalisten soms net hooligans"

Volgens Pedro Salazar, perschef van PSV, en tijdens het EK in Portugal ook van het Nederlands elftal, veranderen een aantal journalisten, nadat ze een pen of microfoon in hun hand hebben, in een hooligan.

Dit zegt Salazar in een interview met het Limburgs Dagblad. Hij werd bijvoorbeeld om 3 uur `s nachts na de wedstrijd tegen Duitsland opgebeld door half dronken journalisten die hem uitscholden voor lafaard en klootzak.

"Ik heb me erg verbaasd over de emotie en gekheid. Een aantal mensen van de pers raakten zo geëmotioneerd dat ze in hooligans veranderen met pen en microfoon. Sommige media zien niet in welk impact hun uitspraken kunnen doen. Ik heb met verschillende columnisten gesproken, waaronder Jan Mulder en Hugo Camps, maar zij zien het als een spel. Ze denken dat ze alles kunnen schrijven en zeggen, omdat zij Nederland een rustig land vinden waar niets gek gebeurd en mensen hun gezonde verstand gebruiken," aldus Salazar.

Maar dat beeld klopt volgens de perschef al een tijd niet meer. " Kogelbrieven en dreigementen zijn helaas al tamelijk ingeburgerd in de voetbalwereld. Er hoeft maar één gek tussen te zitten die het allemaal wel serieus neemt, en dat willen we toch allemaal niet hebben ?"