Uitslag Griekenland - Tsjechië

Vanavond werd in Porto de tweede halve finale gespeeld. Griekenland nam het op tegen Tsjechië. Griekenland won het duel door een doelpunt in de eerste helft van de verlenging (0-1). Griekenland zal het in de finale opnemen tegen gastland Portugal, dat gisteren Nederland uitschakelde. De finale wordt aankomende zondag gespeeld.

De Tsjechen starten aanvallend en proberen snel op voorsprong te komen. In de 3e minuut knalt Rosicky van buiten de zestien op de lat en in de 6e minuut vuurt Jankulovski op het Griekse doel, maar de Griekse keeper weet redding te brengen. Ook Griekenland is af en toe gevaarlijk voor het Tsjechische doel, zoals bijvoorbeeld in de 29e minuut. De bal gaat echter voorlangs zonder dat een Griek zijn been er tegenaan weet te zetten.

Aan het einde van de eerste helft worden de Grieken beter, maar tot echt grote kansen leidt het niet. Nedved valt in de 40e minuut uit met een blessure, die hij even daarvoor op liep. De blessure zag er vrij ernstig uit.

In de tweede helft gaat Tsjechië drukken en krijgt daardoor een aantal kansen. Griekenland komt er spaarzaam uit, maar krijgt toch wel een paar kleine kansjes. Het is toch Tsjechië dat beter is en dat leidt in de 80e minuut tot een grote kans voor Koller na een dubbele één-twee met Rosicky. Koller schiet echter vanaf de penaltystip naast.

De Grieken lijken dan een beetje moegespeeld te zijn en het is eigenlijk alleen nog Tsjechië dat aanvalt. Tot scoren in de reguliere speeltijd komen de Tsjechen echter niet. Karagounis krijgt in de 87e minuut geel, waardoor hij de finale niet zal spelen.

In de verlening lijken de Grieken zich te herpakken en zijn er over en weer kansen. Het duurt tot in de laatste minuut van de eerste verlening (104') totdat er een doelpunt valt. Uit een corner kopt Hellas de 0-1 binnen, waardoor Griekenland naar de finale gaat.