Belgische wielerploeg in oprichting

De Belgische nationale loterij heeft de beslissing genomen waar al enkele weken op gewacht werd. Aangezien het niet duidelijk was hoe de toekomst van de sponsor eruit zou gaan zien, werd hierover druk gespeculeerd. Lotto gaat voor volgend seizoen in zee met Omega Pharma.

Volgens de belgische zender Sporza heeft de nieuwe wielerformatie volgend jaar een budget van ruim zes miljoen euro. De officiële naam is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het "Omega Pharma-Lotto" gaat worden. Pikant detail is overigens dat Omega Pharma al in het wielrennen zit. Omega Pharma bezit namelijk Davitamon (Quick Step - Davitamon) en Bodysol-Brustor (Relax - Bodysol) welke beide al actief zijn als sponsor in de wielersport.

Welke renners meegaan naar de nieuwe formatie is nog niet duidelijk, grote vraag is natuurlijk of de kopstukken Peter Van Petegem en Rik Verbrugghe meegaan. De verwachting is al wel gewekt. Ook zijn er geruchten dat Gilberto Simoni van Saeco gegadigde zou zijn, hierover is nog niets officieels bekend.